Prosta, a na zdjęciu dodatkowo prześwietlona słońcem, zupa koperkowa z czerwoną soczewicą.. nawet nie ma co się rozpisywać. tak prosta, że nie ma na nią przepisu.. Mieliśmy wywar kurzęcy, dodaliśmy soczewicy, drobno pokrojonego koperku, soli i pieprzu. na koniec powinniśmy zaciągnąć śmietaną, ale zniknęła.. więc zaciągnęliśmy mlekiem - o kolorek chodziło i łagodny smak... A gdyby tak wieśnie, wiosennie, naturalnie i w wieśniaczy sposób nauczyć się żyć WIEŚNIAKOWO? Żyć po wiejsku będąc mieszczuchem. Bo przecież nie chodzi o to, żeby zerwać z miastem, ani o to, by wybrać wieś. Chodzi o to, by żyć czerpiąc ze starego i budując to, co nowe. Potowarzyszcie naszym poszukiwaniom nowego stylu życia.
środa, 18 czerwca 2014
koperkowa zupa letnia
Prosta, a na zdjęciu dodatkowo prześwietlona słońcem, zupa koperkowa z czerwoną soczewicą.. nawet nie ma co się rozpisywać. tak prosta, że nie ma na nią przepisu.. Mieliśmy wywar kurzęcy, dodaliśmy soczewicy, drobno pokrojonego koperku, soli i pieprzu. na koniec powinniśmy zaciągnąć śmietaną, ale zniknęła.. więc zaciągnęliśmy mlekiem - o kolorek chodziło i łagodny smak...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz