Surowe kawałki dyni obrane ze skórki, wrzucamy do blendera. proponujemy proporcję jeden do jeden. Czyli tyle samo pokrojonych jabłek (jabłka mogą być ze skórką) dorzucamy do dzbanka. Dwie łyżki miodu,wyciśnięty sok z połowy cytryny. Można do smaku doprawić imbirem, cynamonem, dodać odrobinkę goździków. Ale tutaj pozostawiam pole do wyobraźni... A gdyby tak wieśnie, wiosennie, naturalnie i w wieśniaczy sposób nauczyć się żyć WIEŚNIAKOWO? Żyć po wiejsku będąc mieszczuchem. Bo przecież nie chodzi o to, żeby zerwać z miastem, ani o to, by wybrać wieś. Chodzi o to, by żyć czerpiąc ze starego i budując to, co nowe. Potowarzyszcie naszym poszukiwaniom nowego stylu życia.
środa, 15 października 2014
smoothie dyniowo jabłkowe.
Surowe kawałki dyni obrane ze skórki, wrzucamy do blendera. proponujemy proporcję jeden do jeden. Czyli tyle samo pokrojonych jabłek (jabłka mogą być ze skórką) dorzucamy do dzbanka. Dwie łyżki miodu,wyciśnięty sok z połowy cytryny. Można do smaku doprawić imbirem, cynamonem, dodać odrobinkę goździków. Ale tutaj pozostawiam pole do wyobraźni...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz