Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym.
Warzywa po prowansalsku
Sałata prawie wiosenna chociaż trochę "pędzona"
Klopsiki to prosty przepis. do czystego mięsa wołowego dodajemy ze dwie kromki pieczywa, najlepiej żytniego, maczanego w mleku. doprawiamy solą, pieprzem, oregano i czosnkiem.
podsmażamy na patelni, a na końcu dodajemy dwie puszki pomodorów w kawałkach i delikatnie dusimy. pieprz, sól oregano.. danie gotowe
Warzywa - no cóż - o tej porze roku to gotowa mieszanka, wrzucona do garnka na odrobinę oliwy z oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich. na samym końcu, przed podaniem, dwie łyżki gęstego jogurtu.
Sałata - to wymieszane sałaty, dwa pomidorki i goórek. Może jeszcze nie z własnego ogródka, ale juz z marzeniem o własnych zbiorach.
Polecamy takie szybkie kolorowe gotowanie;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz